Mei 2011: Weekend!!!

Had vroeger niet gedacht dat als je niet werkt dat je toch kan uitkijken naar het weekend. Maar aan de andere kant logisch ook, dan zijn we als gezinnetje compleet en gaan we erop uit. We ondernemen hier erg veel, we hadden laatst nog met elkaar over dat we hier veel meer dingen doen dan terug in Nederland. We hebben natuurlijk helemaal niets op de agenda staan qua sociale dingen en willen ook heel veel van Shanghai zien, 1 + 1 =2.

Wat hebben we allemaal gedaan afgelopen maand? We zijn naar de Singapore Day geweest, waar we heerlijk hebben genoten van origineel Singaporees eten....heimwee ;-( Naar de dierentuin met Thomas, alleen op echt een verkeerde dag, op Labour Day, toen iedereen vrij had. Het resultaat was dan ook een enorme drukte en een compleet chaos  qua afval. Chinezen hebben de discipline niet om afval in de daarvoor bestemde afvalbakken te gooien.  De dierentuin ligt in een prachtige omgeving met veel groen, alleen ziet het er toch echt anders uit met zoveel afval. De rommel na Pinkpop is hierbij vergeleken niets. Een uitspraak die ik ergens tegenkwam en wel passend vind: China is just like a beautiful girl, who just doesn’t wash her hair and brush her teeth!! Ook hebben we een Nederlandse vrijmarkt bezocht, waar Nederlandse kinderen oude spullen verkochten. Het voelde even als het Wilhelmina plein op Koninginnedag. De dag eindigde zelfs met een look-a-like Maxima die de plastic schaapjes van de Expo 2010 veilde voor het luttele bedrag van Eur 1500. Mijn schoonvader zou zeggen: “Witte gij hoeveul echte schaope ik daormee kan kope”....Het was voor een goed doel zullen we maar zeggen.

Ook hebben we al bezoek gehad van oude bekenden, die toevallig op reis waren in China en ook even in Shanghai, was erg gezellig . Over bezoek gesproken, a.s. weekend hebben we onze eerste vrienden op bezoek. Mark is voor zijn werk in Beijing en vliegt dit weekend naar Shanghai om ons te bezoeken. Robert, woont in Wuxi, een stad ruim 100 km van Shanghai vandaan, komt dit weekend ook langs.  Dit wordt een ouderwetst gezellig weekend. Oftewel, we missen niet al te veel in Nederland. Zeker niet de 3e ster van die aggressieve 020-ers, die meteen de stad moeten slopen omdat ze weereens iets winnen. Tot de volgende keer!

Reacties 1

Riki Dijkmans 20-05-2011 17:26

Hoi L.T. S.

handig zo . wel mooi dat er toch overeenkomsten zijn in een heel ander deel v d wereld.
fijn weekend . Tim en Lisa komen bij ons langs.
ook gezellig!!
groetjes dijkmans family

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer