Mei 2011: Nieuws uit Shanghai

Volgens Wikipedia heeft Shanghai 17.9 miljoen geregistreerde inwoners eninclusief migranten arbeiders die niet officieel geregistreerd staan zijn het er zelfs  23.02 miljoen. Dit aantal inwoners op een oppervlakte van ongeveer een zevende van Nederland. ...alsof dat niet al genoeg is, hebben wij ‘besloten’ dit aantal te vergroten met een extra persoontje, dat medio november verwacht wordt!!!!!!!!! En dat willen we graag met jullie allemaal delen ;-)

Wij wisten dit een dag voordat we ons huis in Eindhoven uit moesten. Midden tussen de verhuisdozen moesten Sjef en ik even bijkomen van dit heugelijke feit. Met alle hormonen gierend door mijn lichaam hebben we de eerste weken in Shanghai ‘overleefd’! Voor iemand dat van actielijsten houdt zoals ik, was het wel handig dat ik meteen een actie had in Shanghai. Uitzoeken hoe alles rondom een zwangerschap werkt in Shanghai.  

Moet wel zeggen dat het wel spannend en inspannend is hoor zo in een "vreemd" land, net aangekomen dus nog volop in de acclimatisatie fase en dan ook nog net zwanger. Maar ik voel me de afgelopen weken stukken beter dan de eerste twee weken.  2 weken terug hebben we de 12wk echo gehad. Alles zag er heel goed uit. Het gaat hier met sommige zaken anders dan in NL. Het ziekenhuis waar we zitten is dus een Wester gemanaged ziekenhuis. De eerste indruk dat je hebt als je de centrale hal binnen komt is echt zoiets van: als dit een top ziekenhuis is, dan wil ik niet eens weten hoe een Chinees ziekenhuis eruit ziet. Maar als je op de kinder/ zwangeren afdeling komt, ziet het er allemaal stukken beter uit hoor. En het is zeker efficient, meteen geholpen, goede service, alleen allemaal heel klinisch en zakelijk. In NL zou men vragen hoe je je voelt, hier is meteen: Ga liggen, shirt omhoog, meteen gel op je buik en hupsakee de echo. En wat afgelopen keer dan ook nog is, is dat de echoscopiste helemaal niets zei de eerste paar minuten. Wij zagen het hartje even niet en dan is het wel heel spannend. Ik vroeg het haar zelfs of alles goed was en kreeg geen antwoord. Echt wel heel apart. Gelukkig kwam 5 min later de arts binnen, en die is heel relax en zei wel meteen dat het er goed uit zag. Al met al weer leuke ervaringen allemaal.  

Reacties 7

Riki Dijkmans 18-05-2011 19:14

Hallo Sjef Lishan Thomas

bijna iedere avond kijk ik of er een shanghaiverhaal is.
Nu weer bijgelezen en iedereen mag het nu weten .
Hartelijk gefeliciteerd met zwangerschap. heel erg superleuk.
voor jullie. Fijn dat alles goed gaat .
houden zo!!
heel veel groetjes uit Made

Magda van Duinen 19-05-2011 10:37

Hoi Lishan,

Was wat te snel met het reageren eerder vandaag dus... opnieuw: Van Harte Gefeliciteerd met de zwangerschap van Yvonne en mij. Fijn dat je je weer beter voelt. Kan je nooit eens iets rustig doen? Een dag voor de verhuizing weten dat je zwanger bent - echt jij!!!

Groet,
Yvonne en Magda

Riki Dijkmans 19-05-2011 17:48

Hey Lishan .
natuurlijk heb ik me meteen aangemeld
nooit te oud om te leren!!!
veel groetjes fam. dijkmans

Bonny 21-05-2011 01:42

Lieve Sjef, Lishan en Thomas!

Ik krijg net een mail van Lisa met daarin het grote nieuws en natuurlijk meteen naar jullie site gegaan!! Wat ontzettend gaaf dat Thomas er een broertje of zusje bij krijgt. Van harte gefeliciteerd met de zwangerschap en idd een typisch tang dingetje zo vlak voor de verhuizing haha!

Kus Bonny

Marieke 23-05-2011 16:34

Lieve Sjef, Lies, Thomas en ?,

super nieuws Van Harte Gefeliciteerd met de zwangerschap. Hij of zij zal weer erg mooi, leuk en lief worden. Hoe gaat het met Thomas, kan hij zich goed vermaken?
Geniet, en succes daar. Ik hou jullie in de gaten.

Kus Marie

Ria van de Graaf 25-05-2011 10:19

Hallo Lishan, Sjef en Thomas,

Zelf net terug van een rondreis westkust van Amerika zag ik jullie bericht.
Wat leuk voor jullie en weer een zo'n uitdaging erbij!
Proficiat met de zwangerschap!!
Natuurlijk ook heel leuk straks voor Thomas.
Verder natuurlijk alleen op de afdeling zwangeren komen!

Groetjes,
Ria

Annelieze 27-05-2011 19:28

Hoi Lishan, Sjef en Thomas,

Hartstikke goed nieuws. Gefeliciteerd.
Fijn dat alles goed gaat. Volhouden zo.

Groetjes,
Annelieze

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer